P: Paganelli, Shimano Santé

Tänne projektit
grr
Viestit: 88
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

P: Paganelli, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja grr »

Aloituspostauksen kohde meni plörinäksi postimaksujen takia.
Uusi yritys uuden pyörän ja uuden myyjän kanssa, alkaen sopivasti postauksesta #5.


Noniin, aloitetaanpa projektikertomus hyvissä ajoin etukenossa. Voi sitten myöhemmin todeta josko oppiraha-counter kasvoi / mitäs minä sanoin / jne jne.

Mutta siis, ostin ebay.de kautta ihan OK palautetta saaneelta ja hyvämaineiselta myyjältä fillarin pelkästään osasarjan (ja runkokoon) perusteella. Katsotaan mitä sieltä tulee. Myyjä ei tunnu tietävän fillareista paljoakaan, myy enemmänkin ameriikan memorabiliaa, NFL ja Indycar kamaa yms. Kuvien ja tarinan perusteella on kuitenkin varmaa, että maalichippejä ja isompiakin naarmuja ja hankaumia, sekä jälkiasenteinen mysteerihaarukka ja ohjainlaakeri tuossa vehkeessä on. Toivottavasti ei kuitenkaan aivan jäätäviä dingejä ja dongeja tai kieroa runkoa. Toisaalta kutakuinkin osasarjan hinnalla lähti, joten siinä mielessä ei tässä kauheasti takkiin pitäisi tulla, vaikka paketista paljastuisi seinään ajettu rukki. Pyörä saapunee joskus kesäkuussa, joten sinne asti ollaan jännän äärellä.

Kuva

Rungosta löytyy tosi vähän tietoa internetseistä. Se on tiedossa, että Hans Lutz oli kaksinkertainen Olympiamitalisti, ja moninkertainen MM-mitalisti ratapyöräilyssä, mutta kuka hänen nimeään kantaneet rungot teki, on itselle arvoitus. Pitänee yrittää kysyä Herr Lutzilta itseltään, hän vaikuttaa olevan aktiivinen pyöräilyn edistäjä edelleenkin.

Osasarja on lähes täydellinen Shimano Santé. Santé oli Shimanon katalogissa kaksi (2) vaivaista vuotta kasarin lopulla, ja katosi sitten kuin pieru saharaan. Sarja oli lähes silloisen Dura-Acen tasalla, 600 sarjan (myöhemmin Ultegra) yläpuolella, eli käytännössä toiseksi parasta mitä virvelitehtaasta rahalla sai. Mutta se markkinointi sitten, voi veljet. Santéa markkinoitiin tyylitietoisille ihmisille, jotka eivät välttämättä olleet niinkään kiinnostuneita pyöräilystä, mutta joille ulkonäkö oli tärkeää. Mainoskuvasto on myöhemmän aallon jupeille suunnattua, melkein jopa gay henkistä. "Fashion-conscious consumers with active lifestyles." Muina kohderyhminä mainitaan mm. aktiivipyöräilijät, jotka haluavat paremman näköisen hipofillarin, ja custom pyörän hankkijat. Tuntuu vähän siltä, että Shimano oli 15-20 vuotta edellä aikaansa, hammaslääkäriosasarja olisi voinut käydä paremmin kaupaksi 2000-luvulla. :D Itsehän olen aivan täysin shut up and take my money -moodissa tämän osasarjan edessä.


Mutta takaisin varsinaiseen projektiin. Jonkunlainen siistintä ja käyttökunnostus tuolle pitää tehdä. Katsotaan, saako naarmuja ja kolhuja jotenkin järkevästi peitettyä, vai annetaanko ajan ja kilometrien näkyä full HD. Pitää ainakin kokeeksi hakea valkoista kynsilakkaa kaupasta, ja yrittää meikata pahimpia jälkiä piiloon. Santé ohjainlaakeri olisi kiva lisä täydentämään muuten täyttä osasarjaa, eiköhän sellainen jostain joskus putkahda esiin. Penkiksi pitää kehittää jotain muuta, Turbo ei sovi mun hanuriin. Loput jatkosuunnitelmat tosiaan tarkentuu muutaman viikon päästä, kunhan yllätyspaketti saapuu kotiovelle...
Viimeksi muokannut grr, 04 Kesä 2020, 21:48. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
Avatar
Tuomo
Viestit: 773
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: P: Hans Lutz, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Haha, en tiennytkään tuota Santen historiasta. :D

Ihan nätin näköinen pyörä. Vähentäisin ehkä valkoista.
grr
Viestit: 88
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: P: Hans Lutz, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja grr »

Plääh, tää projekti peruuntui ennenkuin ehti alkaakkaan.

Aamupäivällä tuli ebayltä ensin sähköpostia, että myyjä "has issued a refund", eli palauttanut rahat. Vähän ajan päästä tuli myyjältä viesti, että sori, postikulut olisivat olleet 5x sitä mitä sovittiin, hän peruu kaupat...
Noh, ei voi mittään. Rahat ei vielä näy tilillä, mutta kaiken pitäisi tulla täysimääräisenä takaisin, sikäli ei pitäisi tulla oppirahoja maksettavaksi. Mutta harmittaahan tuo. Jatkan satunnaista Santé osasarjan, ja siihen sopivan kasarin lopun 53-54 koon rungon etsiskelyä.
Avatar
Tuomo
Viestit: 773
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: P: Hans Lutz, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

No höh.

(Mulla ois yks Paganini jos kiinnostaa.)
grr
Viestit: 88
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: P: Paganelli, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja grr »

Rahat tuli takaisin täysimääräisenä, ja myyjä on näköjään laittanut Hans Lutzin uudelleen myyntiin. Siispä uutta matoa koukkuun uuden ebay myyjän kanssa, katsotaan onnistuuko nyt yhtään paremmin.

Eli eipä tule Paganini, tuleekin Paganelli. Virveliosat Italialaisessa rungossa on aika arveluttava juttu, mutta kai noi sopii sinivalkoiseen väriteemaan kivasti. Ehkä. Kuvien perusteella pyörä ja osat on paljon siistimmässä kunnossa mitä Hans Lutzissa olisi ollut, ehkä ihan hyvä että kävi näin.

Kuva
Avatar
Tuomo
Viestit: 773
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: P: Paganelli, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Kyllähän toi Paganelli on ainakin kuvassa näyttää vähän nätimmältä kuin saksalainen. Katotaan tuleeko tämä perille asti. :D
grr
Viestit: 88
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: P: Paganelli, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja grr »

Juuh jooh vähän jännittää tuleeko tälläkään kertaan mitään, ja mitä tulee jos tulee. Mutta tämmöistä tämä näiden kanssa välillä on. Ei nimittäin ole seurantakoodia vieläkään lapasessa...

Jos menisin täysin nätti ulkonäkö edellä, ebayssa olisi just nyt aivan jumalaisen kaunis Santé osilla oleva Olmo Sintex myynnissä. Koko vaan on mulle aivan ylärajoilla, eikä myyjä oikein lämmennyt tinkaamiselle. :/
grr
Viestit: 88
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: P: Paganelli, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja grr »

Nonni, täähän meni sittenkin niinku Strömsössä.

Lähettipalvelun ajojärjestelijä soitti eilen että olis lava tulossa. Kuski varmisti tänään aamulla, että joku on kotona vastaanottamassa. Koska Corona, niin oli.
Kuva
Pihaan ilmestyi trukkilava, ja paremmin pakattu pahvilaatikko kuin uusien pyörien toimituksessa koskaan.

Unboxaus, kiekot kiinni, ilmaa renkaisiin, satula oikeaan korkeuteen. Koeajo. Täähän oli helpoin projekti ikinä. :D

Kuva

No jotain pientä laitettavaa sentään on:
* Selle San Marco Concor satula on ihan hirvee, jotain kivaa tilalle.
* Polkimiksi jotain järkevää. Santé kammissa ei ole läpireikää, tarviin maantiepedaalit jotka saa auki ja kiinni polkimen puolelta avaimella.
* Renkaat vois vaihtaa, kattoo ny miten noi rullaa, merkki ja malli on Schwalbe Blizzard sport puncture protection ja värikoodaus kohdallaan.
* Tanko on joku ihme anatomicci, 50/60 vaihdanko vaiko enkö.
* Jarruvaijerien kuoret saattaa vaihtua valkoisiksi ihan vain värikoodauksen ilosta.
* 3ttt:n stemmin päältä puuttuu se kuminen tulppa.

Pyörä on suht siisti, lähinnä säilytyskolhuista maalichippejä ja pieniä ruostetäpliä, kromauksissa lievää hilseilyä. Putket Columbus Cromoria, takadropoutit Gipiemme. Keskiö Italialaisella kierteellä, voisin kuvitella että ohjainlaakeri myös.
Osasarja täys Shimano Santé, tosi vähän ajetun näköinen. Maali paikoin chipannut niistäkin. Vanteet Mavic MA 40, stemmi 3ttt. Tolppa mysteeri fluted.

Kuva
Hepa
Viestit: 81
Liittynyt: 13 Loka 2015, 22:30
Kotipaikka: Tampere

Re: P: Paganelli, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja Hepa »

Mua kiinnostaa tuo Concor :)

hieno pyörä! Mahtavaa, että onnistui.

Edit: voisi löytyä sopivia polkimia ja uudet vaijerinkuoret myös vaihtokaupassa satulaan,
Vastaa Viestiin