Detto Pietro

Täällä yleistä turinaa fillareihin liittyvistä asioista.
Paawo
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Maalis 2021, 11:51
Kotipaikka: Kaarina

Detto Pietro

Viesti Kirjoittaja Paawo »

Ilmeisesti Suomen Urheilupyörän aikoinaan maahantuoma merkki? Veikkaisin 90-luvulta, runko punainen, kromattu haarukka ja takahaarukan päät. Columbuksen Gilco SL putkea, eli "apila". Olisiko jollain enemmän tietoa?
Avatar
Tuomo
Viestit: 773
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Detto Pietro

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Paawo kirjoitti: 14 Maalis 2021, 07:49 Ilmeisesti Suomen Urheilupyörän aikoinaan maahantuoma merkki? Veikkaisin 90-luvulta, runko punainen, kromattu haarukka ja takahaarukan päät. Columbuksen Gilco SL putkea, eli "apila". Olisiko jollain enemmän tietoa?
Juu oman Dettonkin jäljet johtavat Tampereelle. Merkkinä paremmin tunnettu pyöräilykengistään. Käsittääkseni teetti runkonsa erinäisissä pikku(?)pajoissa Italiassa. Oma Dettoni on malliltaan Golden Wheel ja Columbus SL putkea.

Mulla oli hetken aikaa myös muistaakseni valkovihreä Detto tuollaisella ryttyputkella, mutta jotenkin muistelisin ettei ollut ihan sitä aitoa Gilcoa. Rutattu jotenkin eri tavalla tms. Saattoi olla Columbus Garan tarra rungossa, mutta en nyt varmaksi muista. Malli oli Detto Pietro Polare.

Mutta kuten sanoin, niin ei mitään yhtä pajaa missä niitä tehtiin, joten voi olla mitä vaan. :) Laita kuvia niin katellaan.

Tällaisen löysin: https://fixed.org.au/t/my-alan-super-sp ... ro/54930/2
Vastaa Viestiin