Sankar’ Ajot

 

On aika kaivaa teräsorimme naftaliinista, kiillottaa kromioidut haarukkamme, rasvata satulamme, öljytä ketjumme, tuulettaa jerseymme ja täyttää juomapullomme. SankarAjot 2018 on täällä!

Tahdomme tarjota oman, intoa hersyvän, suorastaa sankarillisen polkutapahtuman vanhoille teräsrunkoisille kilpureille. Pääkallopaikkana toimii Espoon Automuseo, jonka pihamaalla on mahdollista telttailla ruokailun ja saunomisen ohella.

Päivä alkaa klo 9:00 ilmoittautumisella, osallistumisnumeroiden jaolla ja Vintage-rompetorilla Espoon Automuseon pihamaalla. Museon intendentti esittelee museon velocipedit ja korjaamo-dioraman halukkaille. Sisäänpääsymaksu Espoon Automuseolle kyseisenä päivänä on 8 euroa.

Lähtölaukaus ammutaan klo 12:00. Vapaaehtoinen 100 kilometrin reitti kulkee pitkin Espoon ja Kirkkonummen pittoreskeja maisemia, pitStoppon ottaessa paikkansa Lapinkylän Leipomossa, missä nautimme pikkusuolaiset kera särpimien. Tämän jälkeen suuntaamme emaljeeratut kevytkilpurimme kohti Bembölen kahvitupaa, missä tapaamme lyhytmatkalaiset. Sieltä suuntaamme kulkumme takaisin kohti Bodomia ja Automuseota. Letkaa varjostaa huoltoauto, joka korjaamattomaksi osoittautuneen vian ilmetessä poimii epäonniset kyytiin kera velocipedien. Valmiiksi monteerattuja alumiinikehäisiä kumeja on autossa myös reservissä. 30 kilometrin maisemareitin lähtö tapahtuu kello 13:00 kurvaillen kulttuurielämyksien kautta kohti Bembölen kahvitupaa. Siellä tapaamme pitkämatkalaiset, joiden innoittamana poljemme yhdessä takaisin museolle.

Kyseessä ei ole kilpailu, vaan vapaaehtoinen yhdessäajo, joka huipentuu maaliin, sillä jokainen sinne selvinnyt on voittaja, tai suorastaan Sankari! Parhain asu&kuljin-kokonaisuus palkitaan sekä kolminkertaisin Huraköön!-huudoin. Ajamisen sijaan voi aikaansa viettää myös Espoon Automuseolla tai käydä Kaisankodilla nauttimassa virvokkeita. Maalissa meitä odottaa ruokailu, sauna sekä yhteinen illanvietto musisoijineen ja palkintojenjakoineen.

Espoon Automuseon pihamaalla on mahdollista telttailla ruokailun ja saunomisen ohella. Telttailua karsastaville on mahdollista varata hotellihuone Kaisankodista (200 metriä museolta). Maksu ennen 20.7. osoitteessa holvi.com/shop/monivaihde/ -WauhtiSankarit- Sankarajot a Vintage Steel Bicycle Ride 4.8.2018 – 100 km & 25 km. Location: Espoo Car Museum, Bodomintie 35 02740 Espoo , Finland. Hotel Kaisankoti 200 meters from Museum. Possibility to camp on site. Live music & sauna. Welcome! facebook > sankarajot2018 Payment before 20.7.2018: holvi.com/shop/monivaihde/ Stay tuned for more info!