Mercier Mixte

Tänne projektit
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Hei, olen uusi täällä. Keväinen pyöräkuume iski, ja ajattelin että projektin dokumentointi johonkin olisi varmin tae siitä, että tällä kertaa saan jotain aikaankin. Suurin motivaatio on totta puhuen kaipuu päästä väkertelemään jotain käsillä :D

Tää projekti on vielä speksausasteella, mutta ajattelin tehdä ekan postauksen jo tässä vaiheessa sillä ajatuksella että saattaisin saada täältä vinkkejä runkosarjan ja osien valintaan, yhteensopivuusjuttuihin ym.

Ideana ois kasata fillari arkikäyttöön jonkun vanhan teräsrungon ympärille hyödyntäen nurkkiin kertyneitä palikoita. 650B konversiot kiinnostaa, minkä lisäksi oon viehättynyt vanhojen ranskalaisten randonneur-retkeilypyörien estetiikkaan. Tähänkin ois siis käytännöllisyyssyistä tulossa tavaratelineet. Kaiken kaikkiaan optimistinen budjetti asettuis jonnekin max. 500 € korville kaikkineen.

Oon pallotellut perinteisten maantierunkojen ja mixte-runkojen välillä: omaan silmään mixtet on varsin elegantteja, ja kaupunkiajossa äkkipysähdyksineen matalasta standover heightistä ois intuitiivisesti ajatellen etua sukukalleuksien säästämisessä. Rungon valinnassa ajajan 160 cm pituus rajoittaa valikoimaa uskoakseni aika lailla välille 48 - 51, ja yllättäen naistenpyörä-statuksesta huolimatta iso osa vastaan tulleista mixteistä on kokoluokassa 56 - 60 :shock: En ole aivan varma oikeasta runkokoosta, kun aiemmin olen ajanut lähinnä tuumakokoisia maastureita.

Inspiraation lähteitä https://restoringvintagebicycles.com/vi ... le-photos/
Kuva

Meinasin lähteä tonkimaan polkupyörien hautuumaata Kyläsaaren Uusix-verstaalle, mutta ehtivät sulkea koronarajoitusten takia määrittämättömäksi ajaksi :(

Tässä pari netissä vastaan tullutta runkokandidaattia, merkit Mercieriä lukuunottamatta itselleni täysin tuntemattomia. Ranskalaisissa kuuluu olevan se haaste, että käytettyä palikkaa on vähemmän ainakaan edullisesti kotimaassa saatavilla. Ranskassa myös näyttäis olevan laadukkaiden vanhempien maantie- ja trekking-pyörien hintataso suht edullinen, mut eivät oikein mielellään postittele sieltä tai edes kommunikoi englanniksi :cry: Chiorda on ilmeisesti Bianchin jossain vaiheessa ostama merkki, jonka tuotokset oli 70-luvulta alkaen enimmäkseen täyttä kuraa. Tuntomerkeistä päätellen toi yksilö saattais vielä olla sitä "parempaa Chiordaa".

1 Aquila 51cm https://www.ebay.com/itm/Telaio-bici-ep ... 3411570282
2 Sun Worksop n.50cm https://www.ebay.com/itm/Cycling-Sun-Wo ... 4317844666
3 Chiorda 51 cm https://www.ebay.com/itm/vintage-rare-C ... 4234476714
4 Mercier MIxte 51cm https://www.ebay.com/itm/Cadre-Mercier- ... 3292441645
Viimeksi muokannut Ymmersta_OG, 17 Maalis 2021, 08:52. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Vintage-kommuutteri

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Okei, harmitti jo yks Liberia-merkkinen runkosetti joka meni ohi, niin lankesin sittenkin ranskalaiseen ja ostin tuon Mercier mixten :D nyt odotellaan postia kuin kuuta nousevaa Kuva
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Vintage-kommuutteri

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Kuten mainitsin aiemmin, harkitsen ns. 650B -konversiota eli ISO/ETRTO xx-584 kokoisia kiekkoja. Huomasin kuitenkin aika äkkiä, että Suomesta näitä löytyy kahta sorttia: urheilullisia maastopyörän kiekkosettejä sekä Helkama Aino/Oiva/Jääkäri -pyörien varaosia :lol: Kyllä, niissä tosiaan tuo trendikkään eksentrinen rengaskoko (Samoin kuin monissa maitokärreissä) :P
Rydis
Viestit: 524
Liittynyt: 22 Syys 2015, 17:41
Kotipaikka: Helsinki

Re: Vintage-kommuutteri

Viesti Kirjoittaja Rydis »

Tervetuloa foorumille :)
Mielenkiintoinen projekti toivottavasti runkolaakerit on ehjät niin pääsee vaikeimmasta vaiheesta eteenpäin.
Jos laitat 584 kehät niin vannejarrujen kanssa saattaa tulla ongelmia eli mitta käteen joka vaiheessa.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Vintage-kommuutteri

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Kiitos Rydis ekasta kommentista, aattelinkin jo että pitääkö täällä yksin huudella. Olisi juu toiveena että pystyis huoltamaan tuon vanhan ranskiskeskiön käyttökuntoon. Teippausten ym. perusteella oon päätellyt että todnäk 80-luvun alun tuote. Todennäköisesti hi-tensile "Luxtub" -putkea, myyjän mukaan kuvan mukainen setuppi painaa 4,5 kg eli ei ihan kevyimmästä päästä. 70-luvun pyörissä näkynyt erilaisia teippauksia ja rungon värityksiä, sekä yleensä cottered (suomeksi?) kampisarjat, kun taas tuossa on cotterless, hyvällä tuurilla pitäis olla ihan JIS square taper.

Uusiokäytän varmaan yhden hauskan näköisen tuntemattoman valmistajan 80-lukulaisen kolmirattaisen alusarjan. Muutenkin tarkoitus uusiokäyttää mahdollisimman paljon vanhoja osia ja muuten mennä budjettilinjalla, kuitenkin mahdollisimman rungon valmistusajan hengessä. Varmaan eka kasaan jollain 622 pyörillä että saa heitettyä testiajot, myöhemmin sit 650B kiekot.

Näistä puheenollen, jos kerran varta vasten kasaa/kasauttaa kiekot, niin paljonkohan alumiinikehissä on laatuvaihtelua? Meinasin muuten mennä halvimmilla https://www.pyorakeskus.fi/osat/vanteet ... pea-detail

Budjettisyistä alustavasti aattelin puolata kiekot itse, mutta rihtauksessa joutuu varmaan turvautumaan ammattilaisen apuun kun ei ole rihtauspenkkiä/harjaantunutta silmää. Tähän toivoisin kannanottoja, onko mitään järkeä.

Cantilever-jarrut kiinnostaa, mutta valitettavasti takahaarukassa ei ole niille juotettuja korvakkeita, niin en tiedä miten asennus onnistuisi. Kuulemma noissa 700c Merciereissä suht tiukka mitoitus, maailmalla ovat saaneet vannejarrujen reachin riittämään 650B konversiolle.

Tässä vielä kuolauskuva kauniista 650B Liberiasta, jonka joku vei nenäni edestä :oops:
Kuva

Kunhan tuo Mercier tulee Ranskasta ja saa varmistettua mitat, täytyy alkaa metsästämään siihen sopivaa satulatolppaa ja stemmiä (todnäk 21.8 - 22.0 mm).
Avatar
Tuomo
Viestit: 768
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Tervetuloa foorumille.

Laita keskivetojarrut vaan. Tossa rungossa näyttäisi saavan takajarrunkin vielä helposti kiinni tuohon takakolmion keskiputkeen, jolloin vaijerinvienti on helpompi toteuttaa. Onnea ranskisosien hankinnassa. Kyllähän niitä porukalla luulis olevan vielä jonkin verran komeroissa. Kierrätyskeskuksesta/pyöräpajalta tms. voi kans ettiä tohon sopivia kiekkoja.

Rihtauksesta en osaa oikein sanoa mitään, kun itsekin vasta opettelen kiekkojen kasaamista ja rihtausta.
Kari Salonen
Viestit: 10
Liittynyt: 09 Elo 2018, 18:52
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Kari Salonen »

Nätti runko, hyvä siitä tulee.

Jos haet vielä malleja ja inspiraatiota, niin täällä foorumilla pitäisi olla yksi tuollainen sininen mixte esittelyssä. Lisää löytynee vaikkapa Tonton Velo -foorumilta.

Ranskalaismallinen viiksitanko näyttäisi varmaan kivoimmalta, ja kaupunkiajossa se olisi varmaan myös mukavin. Keskiö-, vaihde- ja jarrusettejä löytyy ainakin ihan hyvin, ja itse ainakin näkisin, että jotenkin ikäuskolliset olisivat näteimpiä. Mafac-jarrut ja Simplex-vaihteet esimerkiksi. Olen samaa mieltä kuin Tuomo: keskivetojarrut ovat olleet noissa yleisimmätkin. Tällä foorumilla, tori.fissa ja Vanhat velot ostaa ja myy -ryhmässä facebookissa osia on myynnissä tuon tuostakin.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Seuraan Kari kiinnostuksella sinunkin projektiasi, voi olla että tulee samansuuntaisia juttuja vastaan.

Vaikea sanoa, oliko 80 € posteineen kuinka paha ylihinta tuosta rungosta, mutta hätäisesti "vedin liipaisimesta", kun oli just mennyt tuo Liberia ihan nenän edestä :x . Ensi viikolla pitäisi tulla perille. Ainahan samat komponentit voi myöhemmin kasata vielä makeampaan runkosettiin, jos sattuu tulemaan vastaan.

Tässä vähän alustavaa speksausta:
Entuudestaan on jostain vanhasta Nopsan maantiepyörästä puretut Thun Aero Coronado -kampisarja sekä Weinmann-jarrut kahvoineen. Epäilen tosin, että jos laitan +30 mm kumit tai varsinkin jos teen tuon 650B konversion, ei noissa reach riitä. Toki keskivetojarrut olis eniten tyylin mukaiset, ja tulikin vastaíkään yhdet komeat NOS Dia Compet vastaan. Viiksitankoa ajattelin itsekin, mutta pitää ennen valintaa selvittää ruotoputken halkaisija että tietää hankkia sopivan ohjainkannattimen. Joissakin näissä ranskalaisissa kun on 22.0 mm eikä 22.2 mm, mikä rajoittaa ohjainkannattimen ja sitä kautta ohjaustangon valintaa.

Pohdin tosiaan 650B / ISO 584 kokoisten pyörien kasaamista itse budjetti- ja saatavuussyistä. Eteen on tulossa käytännöllisyyden takia Shimano napadynamo, mutta takanapa on vielä mysteeri. En tiedä minkä verran alumiinivanteissa on laatueroja, onkohan nämä kehät jo liian halvat? https://www.pyorakeskus.fi/osat/vanteet ... pea-detail

Rihtaamisen jätänkin sitten varmaan suosiolla ammattilaiselle :)
Renkaiksi tulee todennäköisesti Michelin World Tour ruskeilla sivuilla, uskoisin että näissä on aika hyvä hinta-laatu -suhde?

Vaihteistus ja sen myötä myös kampisarja on vielä hiukan avoin kysymys. Joku myyskenteli Torissa edullista Huret Allvit-settiä ja tietty Stronglight-kampisarja olisi ajanmukainen. Vanhojen osien hinnoissa tuntuu olevan välillä aika paljon heittoa/ilmaa, harmi että nyt just kaikki halvimmat ostopaikat kuten Uusix ja Pyöräpaja on kiinni :|

Istuimeksi ajattelin jotain perinteisen tyylistä nahkaista. Brooksit on liian tyyriitä ja toisaalta käytetyn ostaminen on vähän niin ja näin, kun nahan kunto on monesti aika karun näköinen. Lepperin touring -mallit näyttäis olevan Saksassa viidenkympin korvilla, mikä kuulostaisi vielä suht siedettävältä.
Avatar
Tuomo
Viestit: 768
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Jos ei meinaa löytä sopivaa ranskis-ohjainkannatinta, niin aina voi hioa jostain toisesta stemmistä sen 0,2mm pois.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Sheldon Brownin mukaan monissa ranskis-headseteissä ainoastaan se päällimmäinen mutteri on kapeampi. Sittenpä näkee kun saan rungon käsiini.

Oon aiemmin ajanut lähinnä maastopyörillä ja napavaihteisilla, niin vaihtajien ja groupsettien maailma on ihan vieras. Sen verran luin, että vaikka Huret Allvit saattais olla sama sarja minkä kanssa tuo runko on tullut tehtaalta, ei sellaista kaiketi kannattais enää asentaa, jos haluaa käyttöfillarin eikä entisöidä museo-esineeksi. Ottaisin mielelläni vastaan suosituksia, mitä vaihtajia/napoja/kampisarjoja kannattais katella, toiveena suht edullinen hinta ja materiaalina harmaata alumiinia ettei pistä silmään.

Vähän aloin laskeskelemaan myös pyörien rakentamisen kustannuksia: vannekehät (Rodi Vision 21) 20 € / kpl (+postit) + pinnat n. 0.5 € kpl x 32 + etunapa 34 € + takanapa x... + rihtaus 10 - 15 € / vanne. Tuosta tulis jo pelkälle etupyörälle hintaa n. 100 €, ja halvimmat valmiksi omiin spekseihin kasatut 650B setit mitä on tullut vastaan lähtee sieltä kahden sadan korvilta... toki valitettavasti briteistä eli tullit ym. päälle
Kari Salonen
Viestit: 10
Liittynyt: 09 Elo 2018, 18:52
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Kari Salonen »

Kampisarjoihin ja napoihin en ota kantaa, niitä en ole joutunut vaihtelemaan. Mutta arvoisin, että tuossa sinun Mercierissäsi on aikoinaan ollut perustasoiset Simplexin vaihtajat (ja Mafacin jarrut). Mulla on myös vanhempi Mercier, jossa on Huretin vaihtajat. Mutta omassa sinisessä Mercierissäni on Simplexiä edessä ja takana.

Kokonaisia sarjojakin on tullut vastaan siellä täällä myynti-ilmoituksissa. Jouduin itse vaihtamaan keskeneräiseeni etuvaihtajan, ja löysin tämän foorumin kautta uuden aika nopeastikin).

Kiekoista/kehistä: myös aikalaisuskollisia ja ilmoitusten perusteella moitteettomia kiekkoja on ollut myynnissä. Omassani on nätit Rigidan kiekot.
Avatar
Tuomo
Viestit: 768
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Kiekoista en osaa muuta neuvoa antaa, kuin että laita ostoilmoitusta eri foorumeille. Voi hyvinkin natsata.

Ranskisosaa mulla ei juurikaan ole, mutta Shimanon Arabesque-osasarja löytyisi jos sellainen kiinnostaa.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Tuomo kirjoitti: 22 Maalis 2021, 16:13 Kiekoista en osaa muuta neuvoa antaa, kuin että laita ostoilmoitusta eri foorumeille. Voi hyvinkin natsata.

Ranskisosaa mulla ei juurikaan ole, mutta Shimanon Arabesque-osasarja löytyisi jos sellainen kiinnostaa.
Kokonainen sarja? Paljonko olisit vailla siitä
Rydis
Viestit: 524
Liittynyt: 22 Syys 2015, 17:41
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Rydis »

Nyt Ymmersta_OG pitää vähän toppuutella Mercier projektina on erittäin haastava, kertaluokkaa vaikeampi kuin italialainen kilpuri.
Pahimmassa tapauksessa et pysty shimano sarjasta hyödyntämään kuin kammet niin ja niissäkin voi olla väärä viiste :(
Odottete rauhassa kunnes saat rungon kotiutettua tämän jälkeen tärkein työkalu on rulla ja työntömitta.
Varsinkin tuo 584 suunnitelma on kokeneellekin haastava.
Tuolla saattaisi olla palikoita
https://fillabicycles.com/
Avatar
Tuomo
Viestit: 768
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Juu ei hätää en mä sopimatonta kamaa myy. :)

Mut rydikseltä validi pointti, että odota kunnes runko saapuu. Katotaan sitten uudestaan että mitä tarvitset. Saattaa löytyy jotkut keskivetojarrutkin jahka joskus ehdin tavaroita penkomaan. Mut niitä kyl saa muualtakin halvalla.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Rydis kirjoitti: 22 Maalis 2021, 18:33 Nyt Ymmersta_OG pitää vähän toppuutella Mercier projektina on erittäin haastava, kertaluokkaa vaikeampi kuin italialainen kilpuri.
Pahimmassa tapauksessa et pysty shimano sarjasta hyödyntämään kuin kammet niin ja niissäkin voi olla väärä viiste :(
Odottete rauhassa kunnes saat rungon kotiutettua tämän jälkeen tärkein työkalu on rulla ja työntömitta.
Varsinkin tuo 584 suunnitelma on kokeneellekin haastava.
Tuolla saattaisi olla palikoita
https://fillabicycles.com/
Oon perehtynyt ranskalaisiin mittoihin Sheldon Brownin sivuilta. Todennäköisesti JIS taper, mutta tuon keskiön nyt voi vaihtaakin tarvittaessa.
Innostus on kova ja tekis jo mieli hommata palikoita, mut odottelen että saan kriittiset mitat varmistettua. Tässä vaiheessa vielä kaikki mahdollisuudet auki. Todennäköisesti kasaan rungon eka jollain vanhoilla 622 kiekoilla ym. Takakorvakkeen kierteet voi osoittautua takavaihtajan kannalta hankaliksi.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

https://www.yksivaihde.net/t/ama-mercier-1982/26637

Joku oli näköjään onnistuneesti asentanut Arabesquet saman ikäluokan Merciin.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Tänään mallailin tällaista hiukan uudempaa, mielestäni ihan tyylikästä kampisarjaa paikalleen. Keskiö irroitettu ja laitettu likoamaan lakkabensiiniin.
Kuva

Mikähän virka tällä on? Pumpun kiinnikkeiden vieressä
Kuva

Isäni tarjosi vanhaa Jupiteriaan varaosaluovuttajaksi, mutta mietin vielä viitsinkö lähteä purkamaan, vaikkei enää täysin alkuperäinen olekaan. Eipä ole niin kummoisia osiakaan: Huret Allvit -vaihteet, kromatut teräsvanteet ja fauber-kampisarja.
Kuva

Ajatuksena olisi nyt laittaa 1x5 tai 1x6 vaihteet, sen leveämpää rataspakkaa ei 120 mm perään mahdu. Kiekkoja / takanapaa ei ole vielä hankittu, jos ei sopivaa vanhaa settiä tule vastaan, niin uusiotuotannolla mennään, täytynee rakentaa ite.

Vaihtajien suhteen olisi tarjolla valmiiksi tuo Huret Allvit sekä hiukan uudempi muovirakenteinen Triplex Ti. Jotain Positroniakin olis jossain ruosteläjässä kiinni mutta niihin pianolankaviritelmiin päin en edes katso.

Sen perusteella mitä luin, 70-80-lukulaisista japanilaiset pitäis olla kautta linjan hyviä, erityisesti Suntour. Ei noista näköjään muutamaan kymppiä enempää pyydetä, SunRacen taiwanilaisista Shimano-kopioista puhumattakaan, joita saa reilulla kympillä avaamattomassa laatikossa lähes 40 vuoden takaa, jos kelpuuttaa Arabesqueta matkivan estetiikan ja kopiolaadun? http://velobase.com/ViewComponent.aspx? ... 8&AbsPos=0

Ranskamittaista stemmiä ei oo vielä kotimaasta tullut vastaan, eikä huvittais lähteä hiomaankaan.
Avatar
Tuomo
Viestit: 768
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Ton näpyn virka on toimia stopparina vaihtajan pannalle.

Ton kokoisia kiekkoja ei kauheesti ole näkynyt, mutta jos pelkkää napaa kaipaat niin sellainen voisi löytyä. Ja ehkä joku rataspakkakin.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Eipä kukaan huomauttanut että ratas oli väärällä puolella :D meni vitsi hukkaan.

Pari teknistä haastetta tullut vastaan:

1. ylempi ohjainlaakerin kuppi on jossain vaiheessa ottanut osumaa: voiskohan tuon jotenkin omatoimisesti suoristaa, vai täytyykö etsiä varaosa ja vaihtaa kokonaan :? Sisäpuolella tuntuu kuhmuna
Kuva
Kuva

2. kampiakselin irtokuulien kanssa kosketuksissa oleva pinta on toiselta puolelta pahasti koloilla, samoin kuin kuulat. Pohdinkin koko systeemin korvaamista tämmöisellä geneerisellä kierteettömällä keskiöllä https://fillabicycles.com/tuote/kompone ... on-keskio/ Aika epätodennäköistä löytää yhtä halvalla korvaavaa akselia.
Cobra
Viestit: 138
Liittynyt: 20 Marras 2016, 22:22
Kotipaikka: Turku

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Cobra »

https://www.styleride.fi/tuote/21231625

Toi lienee Ranskalainen. Ihan siistejä ovat. Itsekin joskus pari kävin noutamassa.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Cobra kirjoitti: 03 Huhti 2021, 10:01 https://www.styleride.fi/tuote/21231625

Toi lienee Ranskalainen. Ihan siistejä ovat. Itsekin joskus pari kävin noutamassa.
Nuo AVAt on hyvin huonomaineisia, Sheldon Brownin mukaan tyyppivikana katkeaminen rasituksen alla pahimmalla mahdollisella hetkellä.
Harkitsen vanhan stemmin hankkimista ulkomailta tai osalaatikosta löytyneen Sakae Ringyon hiomista mittaan.

Viimeksi ollut työn alla headsetin laakerikoolien vaihtaminen

Kuva

Myös kampiakseli menee vaihtoon hieman pidempään
Kuva

Kävi tosin mielessä myös, olisko järkevämpi vaihtaa suoraan Necon kapseliin joita saa myös ranskalaisilla kierteillä parin kympin hintaan.

Etsinnässä 120 mm leveä takanapa/kiekko johon saisi 5-lehtisen rataspakan, vinkkejä otetaan mielellään vastaan...
Cobra
Viestit: 138
Liittynyt: 20 Marras 2016, 22:22
Kotipaikka: Turku

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Cobra »

Joo tosta mallista kauppias nimenomaan sanoi ettei ole niitä viallisia.
Mutta juu, kaikin mokomin.
Avatar
Tuomo
Viestit: 768
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Tuomo »

Löysin itseltäni muutaman ranskisstemmin. Kaksi Cinelliä ja yksi nimetön, joka on ehkä SR. Sit yks SR, missä mitta antaa arvoksi 22.1, eli saattais sopia. Cinellit 80mm ja 90mm, SR:t 80mm. Sun tankovaihtoehdolla SR:t todennäköisempi vaihtoehto.
Ymmersta_OG
Viestit: 19
Liittynyt: 11 Maalis 2021, 23:48
Kotipaikka: Helsinki

Re: Mercier Mixte

Viesti Kirjoittaja Ymmersta_OG »

Tuomo kirjoitti: 04 Huhti 2021, 21:28 Löysin itseltäni muutaman ranskisstemmin. Kaksi Cinelliä ja yksi nimetön, joka on ehkä SR. Sit yks SR, missä mitta antaa arvoksi 22.1, eli saattais sopia. Cinellit 80mm ja 90mm, SR:t 80mm. Sun tankovaihtoehdolla SR:t todennäköisempi vaihtoehto.
Mulla itseasiassa on yks SR itsellänikin joka sopis tuohon, ne on tehty vähän vajaaseen mittaan. Laita ihmeessä Cinelleistä kuvaa ja hintapyyntö YV:nä niin katsellaan :)
Vastaa Viestiin