P: Hans Lutz, Shimano Santé

Tänne projektit
grr
Viestit: 75
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

P: Hans Lutz, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja grr » 20 Touko 2020, 00:18

Noniin, aloitetaanpa projektikertomus hyvissä ajoin etukenossa. Voi sitten myöhemmin todeta josko oppiraha-counter kasvoi / mitäs minä sanoin / jne jne.

Mutta siis, ostin ebay.de kautta ihan OK palautetta saaneelta ja hyvämaineiselta myyjältä fillarin pelkästään osasarjan (ja runkokoon) perusteella. Katsotaan mitä sieltä tulee. Myyjä ei tunnu tietävän fillareista paljoakaan, myy enemmänkin ameriikan memorabiliaa, NFL ja Indycar kamaa yms. Kuvien ja tarinan perusteella on kuitenkin varmaa, että maalichippejä ja isompiakin naarmuja ja hankaumia, sekä jälkiasenteinen mysteerihaarukka ja ohjainlaakeri tuossa vehkeessä on. Toivottavasti ei kuitenkaan aivan jäätäviä dingejä ja dongeja tai kieroa runkoa. Toisaalta kutakuinkin osasarjan hinnalla lähti, joten siinä mielessä ei tässä kauheasti takkiin pitäisi tulla, vaikka paketista paljastuisi seinään ajettu rukki. Pyörä saapunee joskus kesäkuussa, joten sinne asti ollaan jännän äärellä.

Kuva

Rungosta löytyy tosi vähän tietoa internetseistä. Se on tiedossa, että Hans Lutz oli kaksinkertainen Olympiamitalisti, ja moninkertainen MM-mitalisti ratapyöräilyssä, mutta kuka hänen nimeään kantaneet rungot teki, on itselle arvoitus. Pitänee yrittää kysyä Herr Lutzilta itseltään, hän vaikuttaa olevan aktiivinen pyöräilyn edistäjä edelleenkin.

Osasarja on lähes täydellinen Shimano Santé. Santé oli Shimanon katalogissa kaksi (2) vaivaista vuotta kasarin lopulla, ja katosi sitten kuin pieru saharaan. Sarja oli lähes silloisen Dura-Acen tasalla, 600 sarjan (myöhemmin Ultegra) yläpuolella, eli käytännössä toiseksi parasta mitä virvelitehtaasta rahalla sai. Mutta se markkinointi sitten, voi veljet. Santéa markkinoitiin tyylitietoisille ihmisille, jotka eivät välttämättä olleet niinkään kiinnostuneita pyöräilystä, mutta joille ulkonäkö oli tärkeää. Mainoskuvasto on myöhemmän aallon jupeille suunnattua, melkein jopa gay henkistä. "Fashion-conscious consumers with active lifestyles." Muina kohderyhminä mainitaan mm. aktiivipyöräilijät, jotka haluavat paremman näköisen hipofillarin, ja custom pyörän hankkijat. Tuntuu vähän siltä, että Shimano oli 15-20 vuotta edellä aikaansa, hammaslääkäriosasarja olisi voinut käydä paremmin kaupaksi 2000-luvulla. :D Itsehän olen aivan täysin shut up and take my money -moodissa tämän osasarjan edessä.


Mutta takaisin varsinaiseen projektiin. Jonkunlainen siistintä ja käyttökunnostus tuolle pitää tehdä. Katsotaan, saako naarmuja ja kolhuja jotenkin järkevästi peitettyä, vai annetaanko ajan ja kilometrien näkyä full HD. Pitää ainakin kokeeksi hakea valkoista kynsilakkaa kaupasta, ja yrittää meikata pahimpia jälkiä piiloon. Santé ohjainlaakeri olisi kiva lisä täydentämään muuten täyttä osasarjaa, eiköhän sellainen jostain joskus putkahda esiin. Penkiksi pitää kehittää jotain muuta, Turbo ei sovi mun hanuriin. Loput jatkosuunnitelmat tosiaan tarkentuu muutaman viikon päästä, kunhan yllätyspaketti saapuu kotiovelle...

Avatar
Tuomo
Viestit: 690
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: P: Hans Lutz, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja Tuomo » 22 Touko 2020, 12:34

Haha, en tiennytkään tuota Santen historiasta. :D

Ihan nätin näköinen pyörä. Vähentäisin ehkä valkoista.

grr
Viestit: 75
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: P: Hans Lutz, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja grr » 25 Touko 2020, 20:46

Plääh, tää projekti peruuntui ennenkuin ehti alkaakkaan.

Aamupäivällä tuli ebayltä ensin sähköpostia, että myyjä "has issued a refund", eli palauttanut rahat. Vähän ajan päästä tuli myyjältä viesti, että sori, postikulut olisivat olleet 5x sitä mitä sovittiin, hän peruu kaupat...
Noh, ei voi mittään. Rahat ei vielä näy tilillä, mutta kaiken pitäisi tulla täysimääräisenä takaisin, sikäli ei pitäisi tulla oppirahoja maksettavaksi. Mutta harmittaahan tuo. Jatkan satunnaista Santé osasarjan, ja siihen sopivan kasarin lopun 53-54 koon rungon etsiskelyä.

Avatar
Tuomo
Viestit: 690
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: P: Hans Lutz, Shimano Santé

Viesti Kirjoittaja Tuomo » 26 Touko 2020, 07:55

No höh.

(Mulla ois yks Paganini jos kiinnostaa.)

Vastaa Viestiin