Projekti: Minicargo

Tänne projektit
Avatar
Jokke A
Viestit: 34
Liittynyt: 11 Loka 2015, 17:38

Projekti: Minicargo

Viesti Kirjoittaja Jokke A » 26 Marras 2018, 12:36

Kuva

Santtu T:n rakentama rahtipyörän runkosetti päätyi haltuuni pari viikkoa sitten. Runko on tehty 20" kiekoille ja varustettu levyjarrukiinnikkeillä sekä slider-takahaarukanpäillä. Pari kuvaa rungosta NCMC/Kof 2017 -tapahtumassa Yksivaihteella.

Kuva

Pyörä oli ollut ajossa ilman pintakäsittelyä ja runko oli ehtinyt saada pintaansa pienen pintaruosteen. Poistin suurimmat ruosteet ja vetäisin pintaan vihreän vasaralakan, tuloksena on mukavan työkalumainen olemus. Pyörän komponentit ovat perustason luottokamaa. Kiekot kokosin leveähköillä Alexrims DM24-vanteilla, vanhoilla sinkityillä puolilla ja Shimanon navoilla, etunapa on muistaakseni malliltaan HB-RM66, takana Alfine 8-vaihdenapa. Renkaat ovat 53-406 Spectra Zirconit. Jarrutkin ovat aika perusosaa, Shimanon M375-mekaaniset levyjarrut ja vanhat saman firman v-jarrukahvat.

Kuva

Suurin haaste projektissa oli ohjauksen suunnittelu, rungossa oli ollut hieno vaijerivetoinen ohjaus mutta sen palikat jäivät Santulle. Päädyin toteuttamaan ohjauksen Bulliteista, Omniumeista yms. tutulla tangolla. Ohjaus on vielä vähän prototyyppiasteella, kiinnitin "ohjaustangon" kulmanivelet ruotoputkiin ahead-stemmeillä. Ohjaus näyttää ehkä hieman karulta mutta toimii hyvin, etupyörä taittuu arviolta saman verran kuin Bullitissakin eikä ohjaukseen vähän yllättäen tullut ajossa tuntuvaa välystä. Luulen että vaihdan kuitenkin nykyiset helisevät Bilteman kuulanivelet fiksumpiin joskus tulevaisuudessa.

Kuva

Pyörä ei ole vielä ihan AMA-vaiheessa. Ohjauksen mekanismi vaatii vähän siistimistä (ja maalia) ja lava pitää rakentaa. Muutaman testilenkin perusteella fillari vaikuttaa ihan hauskalta, tämän tyyppiseksi pyöräksi suhteellisen nopea ja ketterä.

Avatar
Tuomo
Viestit: 605
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Projekti: Minicargo

Viesti Kirjoittaja Tuomo » 27 Marras 2018, 13:49

Kummallisuudessaan hieno. Saisko tosta ohjausratkaisusta parempia kuvia?

Rydis
Viestit: 415
Liittynyt: 22 Syys 2015, 17:41
Kotipaikka: Helsinki

Re: Projekti: Minicargo

Viesti Kirjoittaja Rydis » 27 Marras 2018, 21:56

Tää on kyllä aika veikee :)

Toi ohjaus systeemi aika kiva idea, vähän ekkä jytky vaijereihin verrattuna mutta työkalussa näin saa olla.

Sä oot täysin eri kokoinen rakentajan kanssa mutta satula tolppaa ei ole tarvinnut hankkia metri tavarana ;)

Odotellaan cargo toteutusta.

Avatar
Jokke A
Viestit: 34
Liittynyt: 11 Loka 2015, 17:38

Re: Projekti: Minicargo

Viesti Kirjoittaja Jokke A » 30 Marras 2018, 16:16

Nappaan ohjauksesta kuvan kunhan ehdin vähän siistiä sitä, kaikessa yksinkertaisuudessaan kulmanivelillä molemmista päistä kiinnitetty kierretanko.

Satula oli kuvissa muutaman sentin liian alhaalla, mutta mulla on pituisekseni aika lyhyet jalat. Stemmi jäi alkuperäisosilla turhan alas, mutta jatkoin taaempaa ohjainputkea XLC:n korotuspalalla.

Vastaa Viestiin