Time Helix Equipe Pro

Tänne projektit
grr
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja grr » 10 Heinä 2017, 20:30

Time Helix Equipe Pro, youngtimer projekti jostain ysärin puolivälin-loppupuolen tienoilta.
Ilmeisesti hiilariputkea alumiinimuhveissa, netistä löytyvä tieto on aika hajanaista, rungon tarrassa lukee "carbon vectran titanium". Muovia ja kevytmetallia enihoo.

Kuva

Ostin rungon joskus 2009-2010 vaihteessa muistaakseni yksivaihteen kautta, tää oli mun ymmärtääkseni tullut Ranskasta osana isompaa käytettyjen pyörien erää. Chainstayn tarra ainakin viittaa eteläranskalaiseen kivijalkakauppaan.

Runko oli sopivan kokoinen ja huomattavan halpa. Halpa hinta selittyi sillä, että toi oli tosiaan pelkkä runko josta puuttuu ohjainlaakeri ja haarukka. Runko itsessään on suht siisti, normaaleja käytönjälkiä siellä täällä, mutta laakeri on Timen oma spesiaali kierteellinen integroitu malli ja yleisyydeltään luokkaa keinuhevon kakka. Mikään nykyinen standardi ei oikein täsmää, eikä ebaysta tai googlettamalla löytynyt alkuperäistä eikä käytettyä.
Kyselin suoraan Timen tehtaalta, vastasivat että myyvät kyllä varaosia, mutta vaihtoivat sitten radiohiljaisuuteen vaikka käytin tulkkina ranskankielistä kolleegaa. Satulatolpan jaksoin sentään metsästää, 25,0 millisiä ei niitäkään kasva ihan joka paikassa, mutta sittenpä toi jäi varaston nurkkaan kyhjöttämään. Ehkä kerran-kaks vuodessa muistin tsekata ebayssa että haarukoita olis, laakereita ei.

Pikakelaus kevääseen 2017, huomasin että eräs tatuoitu helsinkiläinen pyöräilijähahmo oli laittanut samanlaisen isomman runkosetin myyntiin.
Runko haarukoineen laakereineen oli harmi kyllä jo myyty, mutta laakerihomma jäi vaivaamaan niin paljon että nyt oli kaksi salapoliisia hommissa. Ja kuin ihmeen kaupalla Samuli löysi hetkessä ranskalaisesta purkuosia myyvästä kaupasta (http://www.briko-bike.com/) justiinsa oikean laakerin.
Haarukkaa ei sieltäkään enää löytynyt, mutta niitä näyttää edelleen pyörivän ebayssa aina silloin tällöin, joten laakeri tilaukseen ja jännityksellä odottamaan menikö taas muutama kymppi oppirahoihin.
Viimeksi muokannut grr, 11 Heinä 2017, 21:04. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Tuomo
Viestit: 599
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja Tuomo » 11 Heinä 2017, 14:41

Hahaha, kunnon ranskismeininkiä. :D

Mitäs meinasit tosta tehdä?

grr
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja grr » 11 Heinä 2017, 21:03

Tästä tulee fiilistelypyörä kauniiden kesäpäivien varalle. Sori että juttu jäi vähän cliffhangeriin, en jaksanut naputtaa eilen pidemmälle. :)

Laakeri tuli Ranskasta alle viikossa ja oli just sitä mitä pitääkin. Nyt kun läjä on kourassa niin vaikuttaa siltä että Miche Primato ja jokin Stronglight olisi saattanut sopia myös, mutta eipä tartte murehtia niistä enää.


Projekti siis alkakoon. Suurin "ongelma" laakerin jälkeen oli laittaakko uudet ja modernit vai aikakausikorrektit osat. Onneksi tässä on ollut monta vuotta aikaa pohtia, ja valinta oli loppupeleissä tosi helppo. Dura-Ace 7700 setti ilman napoja ebaysta. Tähän liittyykin ekat realisoituneet oppirahat, paketissa tullut etuvaihtaja on pannallinen versio vaikka pitäisi olla braze on. (lue: myydään 28,6 mm malli / vaihdetaan brazeoniin)

Haarukka on vielä hakusessa, muutama on päässyt livahtamaan sivu suun huutokaupassa, nyt on taas pari yksilöä kiikarissa.

Kiekot on täysin auki vielä. Alkuun laitan varmaan jotain mitä varastosta löytyy ja metsästän D-A navat ajan kanssa. En vaan osaa päättää vanteita, laittaakko avot vai tuubit. Kumpia tämän ajan raasereissa edes käytettiin?

grr
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja grr » 14 Heinä 2017, 21:52

Pieniä mutta tärkeitä askelia.

Ensinnäkin, suurkiitos Tuomolle keskiöavaimen lainasta ja asennusavusta. Tarjoan kaljan/siiderin/virvoitusjuoman kun seuraavan kerran nähdään. :)
Toisekseen, keula snaipattu ebaysta. Saattaa olla että kierrettä joutuu tekemään lisää muutaman millin, mutta sen näkee sitten kun paketti saapuu. Muutenhan tää alkaa olla kasausta ja etuvaihtajaa (ja kiekkoja) vaille valmis.

grr
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja grr » 01 Elo 2017, 22:33

Etenee. Etuvaihtaja on vielä matkalla, muuten alkaa olla osat läjässä. Haarukka ei sovi emäputkeen läheskään niin nätisti kuin alkuperäinen, mutta saa kelvata tuollaisenaan. Liian uudet mustat kiekotkin näyttää yllättäen niin hyvälle ettei oo mitään kiirettä hommata kirkkaita tilalle.

Kuva


Onko muuten olemassa yhtään nykypäivän mittapuulla jäykkää mutkaa? Toi muuhun osasarjaan nähden pari numeroa liian vanha stemmi böijaa kylmien tyyppien perusteella aivan hemmetisti. :)

Kuva

Rydis
Viestit: 404
Liittynyt: 22 Syys 2015, 17:41
Kotipaikka: Helsinki

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja Rydis » 02 Elo 2017, 09:13

Hyvältä näyttää, ton kanssa ei ole synti ja häpeä käyttää ahead stemmiä.

grr
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja grr » 02 Elo 2017, 22:12

Eihän se synti olis, ei, joku Cinelli Alterin tyylinen vois näyttää melko härkäiseltä tuossa. :)
Toisaalta en varsinaisesti tykkää adapterihommista, ja nyt kun pääsin tekemään ekan koeajon niin taipuminen ei kauhean pahasti haittaa hupuilta ajaessa. Alaotteelta tuntuu ihan hirveeltä, mutta tällä ei enää kirejä ajella, joten mennään toistaiseksi quillillä.

Muita huomioita koeajolta:
Tuli ikävä compact rattaita, pakko vaihtaa toi 42 ratas pienempään.
Laitoin taakse hyllystä löytyneen Ultegran 13-23 pakan 12-23 DA sijaan. Ensivaikutelma positiivinen.
Onpa noi jarrujen huput on lyhyet nykymeininkiin verrattuna. Pitää vielä hieroa niiden asentoa mukavuuden maksimoimiseksi.

Ei kai siinä, kovaa ajoa ja AMA kehiin kunhan saan otettua edustavammat kuvat.

Avatar
Tuomo
Viestit: 599
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja Tuomo » 04 Elo 2017, 09:21

Mulla olisi tosi jyhkyjä quill-stemmejä. Sellanen 3ttt Pro Chrome tai vastaava. Voi tulla hakemaan jos haluut testata tai voin ottaa tänään Velodromille mukaan.

grr
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Kesä 2016, 08:57
Kotipaikka: VW

Re: Time Helix Equipe Pro

Viesti Kirjoittaja grr » 12 Elo 2017, 02:31

Oppirahacounter, osa 2. Piti hommata kirkas pikkuratas eteen, tilasin epähuomiossa mustan. No, katon huomenna miltä toi näyttää asennettuna ja upotan jarrunesteeseen jos on ruma.

Käväisin viikolla yks päivä töissä tällä ja päädyin siihen, että joustava stemmi on sittenkin ihan kiva, asvaltti on niin surkeessa kunnossa nykyään.

Vastaa Viestiin