Sivu 1/1

CRITICAL MASS HELSINKI 25.5.2018

Lähetetty: 23 Touko 2018, 20:09
Kirjoittaja Rolling Resistance
Kuva

Miten poikkittaispyöräily sujuu pääkaupunkiseudulla? Miten kaupunkipyöriä käytetään? Tunnetko olosi turvalliseksi pyöräilijänä?

Pyöräily on hauskaa mutta pyöräily isossa kulkueessa on vielä hauskempaa!


Helsingin Polkupyöräilijät ry, Pyöräpaja ry, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY ja Metropolian opiskelijakunta Metka järjestävät pääkaupunkiseudun suurimman pyöräilymielenosoituksen, Critical Mass Helsingin. Tapahtuman ideana on nostaa pyöräily keskustelun keskiöön joukkovoimalla. Pyöräilemme joukolla poikittaisreittiä Otaniemestä korkeakoulukampusten kautta Suvilahteen. Tule mukaan vaatimaan pyöräilylle huomiota kaupunkisuunnittelussa tai muuten vain nauttimaan joukolla pyöräilystä keväisessä Helsingissä! Samalla voit pistää Espooseen vastikään saapuneet kaupunkipyörät testiin.

Tapahtumaan voit osallistua omalla kulkupelilläsi tai kaupunkipyörällä. Voit osallistua koko reitin pyöräilyn tai vain osaksi matkaa. Huomaathan, että Otaniemeen ja Suvilahteen pääsee metrolla, ja että pyörän kuljettaminen metrossa on sallittua! Ennen liikkeelle lähtöä Otaniemessä kuulemme muutaman aiheeseen liittyvän puheen. Pyöräilyn lopuksi Suvilahdessa pääsemme kuulemaan Pajafestillä esiintyviä bändejä.

Tarkempaa tietoa reitistä, ja lähtöpisteistä reitin varrella seuraa facebook-eventissä myöhemmin.

Mikä Critical Mass?

Critical Mass on ympäri maailmaa kaupungeissa järjestettävä pyöräilytapahtuma. Critical Mass:ia vietetään kaikissa paikoissa yhtä aikaa, joka kuun viimeinen perjantai. Tapahtuman idea on yhdessä pyöräilyn avulla kiinnittää huomiota erilaisiin pyöräilyyn liittyviin epäkohtiin, sekä hauskanpito karnevaalihenkisessä tunnelmassa. Critical Mass jatkaa aikaisemmin Helsingissä järjestetyn Kriittisen pyöräretken perinnettä, mutta nyt samaan aikaan ja samalla nimellä kuin muuallakin maailmalla.

Lisätietoja konseptista: https://en.wikipedia.org/wiki/Critical_Mass_(cycling)

Otamme myös mielellämme vapaaehtoisia tapahtumanjärjestämiseen mukaan! Mailaa saara at hepo.fi jos haluat tulla tapahtuman aikana tekemään jotain, tai osallistumaan suunnitteluun.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/822699934595036/

Re: CRITICAL MASS HELSINKI 25.5.2018

Lähetetty: 24 Touko 2018, 13:00
Kirjoittaja Rolling Resistance
Kuva

Reitti! Pysähdys kumpulanlaaksossa joskus kuuden jälkeen! Reitin varrelta sopii myös liittyä kulkueeseen :) Tervetuloa kaikki kivat!

Soundipyörä tulossa tietääkseni mukaan!

Re: CRITICAL MASS HELSINKI 25.5.2018

Lähetetty: 26 Touko 2018, 17:06
Kirjoittaja Rydis
Ehkä toista sataa pyöräilijää kyllä tälläkin joukolla saatiin katu haltuun (tosin laiskana liityin vasta kumpulassa).

Palautteena annettu että työssä käyville liian aikainen lähtö ja perille tultaessa vois olla vaikka puhe ? Nyt ajo jää vähän tyhjän päälle ?

Hieno tapahtuma kuun vaihdetta odotellessa....