Harrastustila pyörille

Täällä yleistä turinaa fillareihin liittyvistä asioista.
Avatar
Tuomo
Viestit: 596
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Harrastustila pyörille

Viesti Kirjoittaja Tuomo » 17 Elo 2016, 15:19

Eli hakusessa olisi jonkin sortin tila, missä voisin säilyttää pyöriä ja huoltaa niitä. Nykyisellään mulla on muutama runko himassa osineen ja loput majoitettu vanhemmille varastoon. Jos pitää jotain pyörille tehdä, niin aina ensin pitää kaivaa esille kaikki tarvittava roina. Ei ole oikein tilaa jättää pitkäksi aikaa projektejakaan odottamaan, koska samaa tilaa tarvitaan ihan perheen arjessa.

Siksi olisi tarvetta varastolle tms., missä voisi turvallisesti säilyttää fillariroinaa sekä huoltaa niitä. Eli otetaan vastaan vinkkejä ja neuvoja mistä tilan löytäisi ja mitä pitäisi ottaa huomioon. Joitain kaupallisia vaihtoehtoja on kuten esim. Talliosake, mutta niissä hinnat karkaavat aika helposti liian korkeiksi.

eri
Viestit: 33
Liittynyt: 22 Syys 2015, 21:23

Re: Harrastustila pyörille

Viesti Kirjoittaja eri » 18 Elo 2016, 17:45

Missäpäin?

Meille sattui kohdalle sopiva tila Helsingin Roihuvuoressa, joka vuokrattiin porukalla pajaksi. Suosittelen kimpparatkaisua, kustannukset per naama pysyvät kohtuullisina.

Avatar
Tuomo
Viestit: 596
Liittynyt: 22 Syys 2015, 23:12

Re: Harrastustila pyörille

Viesti Kirjoittaja Tuomo » 19 Elo 2016, 00:32

Mä asun Lintuvaarassa, mutta ei sen pajan tartte ihan lähellä olla. Tärkeämpiä kriteereitä on mm. turvallisuus.

Kimpparatkaisua etsin joo. Tulee halvemmaksi ja paljon yhteisöllisempää.

Avatar
Rolling Resistance
Viestit: 180
Liittynyt: 01 Loka 2015, 16:09
Kotipaikka: Helsinki

Re: Harrastustila pyörille

Viesti Kirjoittaja Rolling Resistance » 19 Elo 2016, 08:26

Kimppatila kiinnostaa kovasti, mutta toivoisisn sen olevan kantakaupungin lähettyvillä.
Sopii tykkäillä myös lärvikirjassa - https://www.facebook.com/pages/Rolling- ... 5348087994

eri
Viestit: 33
Liittynyt: 22 Syys 2015, 21:23

Re: Harrastustila pyörille

Viesti Kirjoittaja eri » 19 Elo 2016, 12:07

Suosittelen kyllä tuollaista kimpparatkaisua kaikille. Meillä siis homma meni niin, että lähitalosta tuli vapaaksi vanha pesutupa sekä liiketila (yhteensä ~ 50 neliötä). Paikka oli ollut aikaisemmin rakennusliikkeen varastona ja aika rapeassa kunnossa.

Iskettiin heti kiinni neljän tyypin porukalla ja lyötiin kaikki työkalut yms. yhteen. Vanhaan pesutupaan huoltotilat ja liiketilaan kaljanjuontitilat. Porukka on vähän vaihtunut sittemmin. Puolisen vuotta pajan hommaamisen jälkeen tuli taloyhtiöstä sopiva kämppä myyntiin ja päätimme muuttaa pajan kanssa samaan rappuun. Nykyään taloyhtiö on hyvinkin tyytyväinen siihen että tuossa entisessä varastossa on elämää (satunnaisen naapurin fillarin kumin paikkaaminen auttaa tähän paljon) joten homma rullaa hyvin.

En sitten tiedä, miten muualla, mutta noita käypäisiä tiloja on ainakin Roihuvuoressa aina välillä tarjolla. Kannattaa varmaan kerätä löyhä alustavasti kiinnostuneiden porukka, miettiä speksit ja sitten alkaa kavereilta kysellä.

Ps. Projektit sitten vievät _kaiken_ saatavilla olevan tilan. Aivan varmasti. Mutta eipä se haittaa, niin kauan kun ne pajalla notkuvat raadot edes välillä vaihtuvat.

Edit: Löysin vielä kuvan demonstroimaan jälkikirjoitusta:

Kuva

--
-Eero
https://www.facebook.com/satumaandynamo/

Vastaa Viestiin