Matkailut pyörällä

Täällä yleistä turinaa fillareihin liittyvistä asioista.
Avatar
vesimies
Viestit: 181
Liittynyt: 23 Syys 2015, 05:53
Kotipaikka: Espoo

Matkailut pyörällä

Viesti Kirjoittaja vesimies » 08 Heinä 2016, 18:59

Tuupatkaa tänne omia pidempiä reissuja satulan päällä.

Kuva
Oma kesän polkaisu 600km mentiin vaimon kanssa Espoo-Hämeenlinna-Päijänteen ympäri takas Espooseen. Eka päivä aurinko paistoi, oli melko tyyntä ja +100 meni vallan helposti. Pakkaamista ei oltu paljon suunniteltu ja oma runko alkoi vispata niin perkuleesti vauhdeissa. Löysää terästä, liikaa lastia ja läski kuski varmaan aiheutti vispauksen, mutta päästiin eteenpäin. Aulangolla tavattiin teltan viereltä paikallisia
Kuva

Toinen päivä vakeni myös aurinkoisena ja tavoitteena Hämeenlinna-Padasjoki. Aluksi kaupungilla taidetta ja kahvia Kuva
Vasikantappo
Kuva
Hikeä lensi ja liikenteen seassa alku oli kaikkinensa ihanuutta, mutta päätin hiukan oikaista ja päädyimme hiekkaiselle osuudelle, joka meni vain huonommaksi ja huonommaksi.
(Kuva parhaasta kohdasta tietä)
Kuva
Huonosta kohdasta kuvaakaan ei pystynyt ottamaan, koska vihaiset ötökät kävivät päälle. Päästiin kuitenkin perille ja kaikesta huolimatta olemme vielä vaimon kanssa aviossa. Sain kuulla, että olimme ajaneet panssavaunuille tehdyllä tiellä matkaa ja niitä näkyikin parkissa matkan aikana. Räminällä mentiin ja mummolan sauna sai kaiken tuskan unohtumaan hetkessä.Kuva

3 päivä, sade alkoi ja suuntasimme tietä 24 tuulessa ja tuiskeessa. Rekat ajoivat läheltä ja varsinkin koiviston-linjan autot viistivät todella läheltä ja vauhdikkaasti (en suosittele kenenkään ajavan tuota ainakaan päivällä).
Nuijat patsaalla Kuva
Karijärvelle ja teltta pystyyn.Kuva Muutama kilsa tieltä, mutta rauhallinen paikka ja kaikki tarvittava löytyi (suihku ja kyökki).

4 pv ja taas sataa, mutta Jämsä-Sysmä tuli ajettua.
Jämsästä Kuva
pääsi jo osittain ajamaan pienempiä polkuja ja pääsi hiukan nauttimaan maisemistakin.Kuva
Mäkeä ylös ja mäkeä alas, mutta maisemat vaihtuivat mukavasti runsaasta sateesta huolimatta.Kuva
Kuva
Sysmästä otettiin hotelli, että saatiin tavarat ja kuskit kuiviksi.Kuva

5 pv ja hiukan kosteaa, mutta kovaa tuulta. Sysmä-Lahti saatiin ajeltua. Kuva Maasto alkoi olemaan tasaisempaa, mutta tuuli hidasti etenemistä. Vääksyssä oli kiva panimon kahvila, johon kannattaa pysähtyä. Vesivehmaa oli alamäkeä ja upeaa maisemaa ja rennosti päästiin päämäärään. Lahest oli hotelli varattu ja seurahuoneen hotelli oli passeli valinta saunoineen ja ruokineen.Kuva

6 pv kovaa tuulta ja vaimolla sanoi polvi sopimuksensa irti Mäntsälässä ja päätimme hypätä junalla kotiin. Tie 140 oli mukava ajaa ja melko vähän liikennettä.

Palstoilla kehuttiin tätä reittiä hyväksi, mutta itse jättäisin tien 24 kokonaan pois ja kiertäisin kauempaa. Ensimmäinen polkaisu myöskin itsellä ja sai loistavasti ajatuksia mitä tehdä toisin ja mikä toimi. Reitillä näimme yhteensä 4 muuta matkaajaa. Talvi tässä meneekin sitten uutta runkoa/pyörää etsiessä tuleville reissuille. Homma meni välillä liikaa suorittamiseksi, mutta kaikkinensa hyvä reissu. Aluksi vaimo sanoi ettei ajele vähään aikaan, mutta päivän levättyään puhelee jo tulevista reissuista.

Kuva
Viimeksi muokannut vesimies, 10 Heinä 2016, 14:26. Yhteensä muokattu 4 kertaa.

Rydis
Viestit: 458
Liittynyt: 22 Syys 2015, 17:41
Kotipaikka: Helsinki

Re: Matkailut pyörällä

Viesti Kirjoittaja Rydis » 10 Heinä 2016, 14:48

Nyt tuli kiirus kehua tätä postausta ennekuin häviää :)
Haasteellisen näköistä menoa ,ehkä näin pitääkin ei aurinko aina paista.
Hieno homma toivottavasti myös google on samaa mieltä ;)

Avatar
Rolling Resistance
Viestit: 180
Liittynyt: 01 Loka 2015, 16:09
Kotipaikka: Helsinki

Re: Matkailut pyörällä

Viesti Kirjoittaja Rolling Resistance » 17 Loka 2016, 22:13

Tällainen tuli vastaan ja oli pakko jakaa:
http://www.nkl.fi/fi/etusivu/nakeminen/ ... va-vegaani
Sopii tykkäillä myös lärvikirjassa - https://www.facebook.com/pages/Rolling- ... 5348087994

Avatar
vesimies
Viestit: 181
Liittynyt: 23 Syys 2015, 05:53
Kotipaikka: Espoo

Re: Matkailut pyörällä

Viesti Kirjoittaja vesimies » 14 Elo 2017, 17:07

Ajatuksissa polkaista Espoo-Tampere-Ristiina-(Espoo) seuraavan 3vko aikana. Muutaman päivän ajattelin tuohon tärvätä ja otan teltan mukaan. Jos intoa riittää niin mukaan voi tulla. Vauhdin pidän rauhallisena ja nautiskelen.

Avatar
vesimies
Viestit: 181
Liittynyt: 23 Syys 2015, 05:53
Kotipaikka: Espoo

Re: Matkailut pyörällä

Viesti Kirjoittaja vesimies » 30 Elo 2017, 12:42

...suunnitelmat muuttuu ja reitti vaihtuu Espoo-Tampere-Espoo ja 4päivää reissussa. Lähtö 4.9, jos intoa lähteä mukaan 100-150km päivälle kilsoja fiiliksen mukaan ja lepuutus teltassa.

Onko jollain heittää jotain mukavaa mestaa telttailuun Hämeenlinnan ja Tampereen lähistöltä?

Avatar
vesimies
Viestit: 181
Liittynyt: 23 Syys 2015, 05:53
Kotipaikka: Espoo

Re: Matkailut pyörällä

Viesti Kirjoittaja vesimies » 05 Syys 2017, 18:22

Espoo-Tampere
Lähdin sitten aamusella kohti Tamperetta ja tieksi valitsin 130. Aamun lämpötila siinä 10 asteen hujakoilla, mutta lämpeni klo 12 jälkeen ja aurinko alkoi paistamaan. Olin melko kehnosti taas suunnitellut pakkaamisen ja vispaaminen alkoi jo muutaman kilsan jälkeen, mutta jatkoin matkaa ja siihen tottui melko nopeasti. Ongelmaksi tuli +32 vauhdit, mutta ei niihin nopeuksiin vastatuulessa muutenkaan juuri päässyt. Pientareet olivat melko ajettavassa kunnossa ja vain muutamassa kohdassa piti valita ajoväylä hetkellisesti. Matkan varrella on mahdollisuus taukoilla sopivin välimatkoin, mutta itsellä oli eväät mukana ja vain parit kahvit ostelin. Hämeenlinnaan päästyäni oli tehtävä päätös jatkosta. Olin suunnitellut yöpyväni Vanajanniemessä teltassa, mutta tämä olisi hiukan poikennut reitiltäni ja päätin jatkaa. Matkaahan oli 80km Tampereelle ja valoa vielä vajaat 4h. Muutaman kerran tuli mieleen, että mikäs helvetin järki oli taas tässä. Lopussa alkoi väsymys sekä kylmä vaivaamaan eikä pelastaja snickerskään meinannut pelastaa. Perille pääsin ja poljettu aika siinä 9h ja kilsoja +180. Pyörä painoi varusteineen 25kg (arvio)

Yhteenveto
Espoo-Tampere ja tie 130. Pientare ajetavassa kunnossa, liikenne melko vähäistä ja peltoa löytyy.
Taukopaikkoja löytyy n.30km välein ja välttämättä eväitä ei tarvitse. Sääksmäen sillalla kannattaa pysähtyä.

Vastaa Viestiin